Tussentijdse toets

De tussentijdse toets is er voor diegene die praktijkexamen gaan doen voor het rijbewijs B. Om in aanmerking te komen voor de toets moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat.

De tussentijdse toets lijkt heel veel op een ‘echt’ praktijkexamen. De toets wordt op ongeveer drie tot vier weken voor je praktijkexamen afgenomen door een examinator van her CBR. De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op, beheersing van de auto, kijkgedrag, of je goed voorrang verleent, bijzondere verrichtingen, ect. De toets duurt net zo lang als een praktijkexamen, namelijk 55 minuten.

Na afloop krijg je een advies van de examinator. Zo weet je precies wat je nog extra moet oefenen, voordat je echt praktijkexamen gaat doen.  Je instructeur zal dan tijdens de rijles hier extra aandacht aan besteden. De uitslag van de tussentijdse toets krijg je per mail van het CBR.

Vrijstellingen

Je kunt vrijstellingen verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Dit betekent dat de examinator je hierop niet meer toetst tijdens je praktijkexamen. Je verdient de vrijstelling alleen voor het eerstvolgende praktijkexamen. Slaag je niet, dan moet je bij je herexamen wel weer de bijzondere verrichtingen doen.

In overleg met je instructeur kan het tijdstip worden bepaald voor een tussentijdse toets.

Voor meer informatie over de tussentijdse toets kijk op de website van het CBR.

Mochten er nog vragen zijn dan kun je telefonisch contact met ons opnemen (0321-314509) of e-mailen via de contactpagina.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.