Autorijles

Bij onze instructeurs is je rijopleiding in goede handen. Zij zorgen ervoor dat je in een korte tijd een goed en veilig weggebruiker wordt.

Om de voornaamste handelingen (zoals sturen, schakelen, remmen etc.) te leren, worden de rijlessen in de bebouwde kom van je woonplaats gegeven. Wanneer de instructeur van mening is dat je de auto goed beheerst, wordt de rijopleiding verder voortgezet in Kampen en omgeving. Daar wordt veel aandacht besteed aan de kijktechniek om als bestuurder een goed weggebruiker te worden (vooruit kijken, anticiperen op het overige verkeer). Ook de bijzondere manoeuvres, zoals een parkeeropdracht, omkeeropdracht en een stopopdracht worden daar geleerd.

Met betrekking tot het zelfstandig rijden zijn er drie nieuwe onderdelen bijgekomen. Dit zijn het rijden naar een oriëntatiepunt, een clusteropdracht opvolgen (meerdere routeopdrachten tegelijk) en het rijden via het navigatiesysteem.

Als je de auto redelijk onder controle hebt, gaan we voor de vervolglessen naar Emmeloord, waar aansluitend op je rijopleiding het rijexamen wordt afgenomen door het CBR.

Vanwege de vele informatie die je krijgt, is de eerste rijles één uur. Daarna worden de rijlessen gegeven in blokken van anderhalf of twee uur. Om zoveel mogelijk aandacht aan je te kunnen geven, zijn de rijlessen individueel. Je lest altijd bij dezelfde instructeur.

Omdat je anderhalf of twee uur per keer en eventueel meerdere keren per week lest, kun je in een vrij korte tijd in het bezit komen van je rijbewijs.

Afhankelijk van je theoriekennis, rijvaardigheid en verkeersinzicht wordt in overleg met je instructeur bepaald wanneer de tussentijdse toets of praktijkexamen kan worden aangevraagd.

Voor meer informatie, voorwaarden en veel gestelde vragen over het praktijkexamen kijk op de website van het CBR.

Voor informatie over de rijles- en pakketprijzen, vul dan de contactpagina in en je krijgt zo spoedig mogelijk bericht.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.