Faalangstexamen

Kandidaten met faalangst kunnen een faalangstexamen afleggen.

Wat is het faalangstexamen en wat maakt het nu anders dan het ‘gewone’ praktijkexamen voor de personenauto?
Lees het op deze pagina.

Voor wie is het faalangstexamen bedoeld?
Het spreekt eigenlijk voor zich: het faalangstexamen is bedoeld voor mensen met faalangst voor het praktijkexamen. Het maakt niet uit of je al eerder een praktijkexamen hebt gedaan. Ook als je al in het traject nader onderzoek rijvaardigheid zit, kun je dit speciale faalangstexamen aanvragen.

Faalangstexaminator speciaal opgeleid
De examinator die dit examen afneemt is opgeleid om mensen met faalangst te begeleiden.

Duurt 80 minuten
Het faalangstexamen duurt langer dan een gewoon praktijkexamen, namelijk 80 minuten. Het begint met een intakegesprek waarin je rustig jou situatie als gevolg van faalangst kunt bespreken. De examinator zal daar in het verdere verloop van het faalangstexamen rekening mee houden. In dit faalangstexamen is dus voldoende tijd om je op je gemak te stellen.

Time-out aanvragen
Bent je eenmaal op weg en de verlammende spanning slaat toe, dan kun je een time-out aanvragen. Of meerdere, als je dat wilt. Je mag het zelf aangeven.

Niet makkelijker
Het faalangstexamen duurt langer, maar is niet makkelijker dan een regulier praktijkexamen! Je moet ook bij dit faalangstexamen gewoon voldoen aan alle ‘rijvaardigheidseisen’. Dat houdt in dat je moet laten zien dat je veilig en op een verantwoorde manier aan het verkeer deelneemt.

Mochten er nog vragen zijn dan kun je telefonisch contact met ons opnemen (0321-314509) of e-mailen via de contactpagina.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.